Sportgeneeskunde en fysieke gezondheid

 

 

Bij dokterspraktijk Pijnvrij & Gezond helpen we zowel topsporters, fervente amateursporters, recreatieve sporters als mensen die weinig bewegingsactiviteit hebben. We bekijken wat jouw individuele doelen zijn en geven advies over de mogelijkheden en de medische richtlijnen. Voor alle problemen of doelen die met sport, lichaamsbeweging of gezonde levensstijl te maken hebben helpen we je graag verder. Zowel mensen van binnen als buiten de regio Mechelen zijn welkom.

 

 

Blessurebehandeling en blessurepreventie

Dokter Stas heeft veel ervaring in het diagnosticeren en behandelen van sportblessures en pijnklachten. Wij bieden ook een brede waaier van behandelingen aan voor dergelijke problemen. Verder hechten we ook veel belang aan de preventie van blessures en pijnklachten. Er kan gekeken worden naar welke risicofactoren je als sporter hebt om bepaalde blessures te ontwikkelen en wat we kunnen ondernemen om dit te voorkomen.

Sportmedische keuringen

Dr. Stas is lid van de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA). Voor sportmedische keuringen kan u terecht in onze praktijk.

inspanningsproeven met lactaattest

Bij een inspanningsproef wordt tijdens het lopen de hartslag gemeten en wordt er geregeld een lactaattest uitgevoerd. Door deze twee parameters kunnen je hartslagzones bepaald worden en kan je trainingsschema efficiënter opgesteld worden. Ook kunnen we inschatten hoe je trainingsniveau is, wat de verbeteringsmarges zijn en hoe lang je je sport aan een bepaalde snelheid zou kunnen volhouden.

loop-gang analyse

Bij een loop-gang analyse wordt er gekeken naar je houding en de spierspanning tijdens het wandelen en lopen. Aan de hand hiervan kunnen we bepaalde krachtsoefeningen of steunzolen aanraden. Een foute gang kan namelijk lijden tot allerhande pijnklachten en blessures. Deze loop-gang analyse kan zowel op preventieve- als curatieve basis uitgevoerd worden

trainingsadvies

Bij Pijnvrij en Gezond kan je ook terecht voor trainingsadvies. Dr. Stas bekijkt graag met jou je trainingsschema en kan je tips geven om blessures te voorkomen en je trainingsefficiëntie te verhogen. Verder kan er een specifiek trainingsschema opgesteld worden, wat eventueel gecombineerd kan worden met een inspanningsproef om correct en efficiënt te kunnen trainen.

sportvoeding en supplementen

Dr. Stas heeft binnen de specialisatie sportgeneeskunde een specifieke opleiding gevolgd voor sportvoeding en supplementen. Hij kan je tips geven over voedingskeuzes en dagelijkse voedingssamenstelling, specifiek voor jouw sport en jouw doelen. Verder kunnen eventueel bepaalde supplementen aangeraden worden om je prestaties en recuperatie te bevorderen en mogelijk blessures te voorkomen.