Pijnbehandelingen

 

Het doel van onze dokterspraktijk is: de algemene basisgezondheid en het basiswelzijn van de mensen optimaliseren. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je pijnvrij kan leven. Er zijn verschillende oorzaken waarom pijn kan ontstaan en daarom zijn er ook verschillende behandelingsmethoden. In onze praktijk proberen we een ruim aanbod aan te reiken zodat we elk type pijnklacht kunnen behandelen.

Mogelijke behandelingen zijn infiltraties. Dit houdt in dat er door middel van een naald een therapeutische vloeistof ingebracht wordt. Deze infiltraties kunnen met of zonder echografische begeleiding gebeuren. Het voordeel van echografische begeleiding is dat de behandelaar zijn naald en de gewenste plaats van inspuiting kan zien op het moment dat hij de naald inbrengt en de substantie inspuit. 

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende pijnbehandelingen die worden toegepast in deze dokterspraktijk.

Mesotherapie

Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende geneesmiddelen. De basisbestanddelen zijn gewoonlijk een ontstekingsremmer en een verdovende substantie. Deze worden oppervlakkig ingespoten op bepaalde punten in de spier (‘triggerpunten’). Meso-therapie wordt gebruikt bij spier- en peesaandoeningen.

 

 

 

hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van ons bindweefsel. Dit ondersteunt de werking van het kraakbeen en de natuurlijke schokdempers zoals de meniscus. Het wordt vaak gebruikt voor kraakbeenschade, meniscusscheuren en voor artrose in gewrichten.

 
 
 
 

 

 

cortisone

Cortisone is een lichaamseigen hormoon dat ontstekingen stillegt en pijn vermindert. Cortisone kan in gewrichten, in spieren en in andere weefsels ingespoten worden.

 
 
 
 

 

 

 

plaatjes-rijk-plasma

Bij een plaatjes-rijk-plasma-(PRP) behandeling wordt er bloed afgenomen. Via een specifiek proces worden er bepaalde stoffen uit het bloed gehaald. Deze stoffen noemen we PRP. De stoffen staan in voor het natuurlijke reinigings- en helingseffect van beschadigde cellen. Het PRP wordt lokaal ingespoten. Het wordt gebruikt bij langdurige ontstekingen.

 
 

 
 

 

 

 

shockwavetherapie

Bij shockwavetherapie (ESWT) worden cellen door middel van mechanische golfimpulsen gestimuleerd om zich te reorganiseren en wordt een efficiënter helingsproces gestimuleerd. Deze behandelingsmethode wordt toegepast bij langdurige ontstekingen.

 
 

 
 
 
 
 

oefentherapie

Oefentherapie is niet enkel nuttig ter preventie van pijn, maar het is ook belangrijk bij de behandeling van pijnklachten. Niet enkel de mechanische kracht neemt toe, maar er ontstaan ook veranderingen op microscopisch vlak. De doorbloeding, het celmetabolisme en de bezenuwing van spieren en pezen veranderen. Hierdoor neemt de functionaliteit toe en neemt de pijnprikkel af.

 
 
 
 

 

 
 

hartcoherentie training

De werking van het centraal zenuwstelsel is van groot belang voor alle lichaamsprocessen en voor de perceptie van pijn. Door bepaalde technieken kan hierop gewerkt worden waardoor pijnklachten en andere problemen vanuit het centraal zenuwstelsel zelf worden behandeld.